Header Ads

Lai Pelargonijas uzzied vēlreiz


Pelargonijām ziemā vajadzētu ļaut "atpūsties", t. i., iziet miera periodu. Šiem augiem patīk gaišas, vēsas telpas, kurās ir 6 – 10 ॰С temperatūra. Arī siltākās telpās pelargonijas nejūtas slikti, tikai tad biežāk jālaista. (Ja temperatūra pārsniedz 20 ॰С, tad tās ātri iznīkst.)

Pelargonijas laista 2 – 3 reizes nedēļā, vairoties samitrināt lapas. Pavasarī tās noteikti jāpārstāda, zarus krietni apgriežot. Ja tas netiek darīts, pelargonijām pārstāj augt lapas, stumbrs pārkoksnējas un augs zaudē savu dekoratīvo izskatu.

Pelargonijas vislabāk pavairot augustā ar spraudeņiem. Tos sprauž kūdrainā trūdvielu augsnē mazos (5 cm diametra) podiņos. Ja spraudenim ir ziedpumpurs, tas noteikti jāizkniebj. Podiņu pārsedz ar stiklu, lai spraudenis labāk iesakņotos. Rudenī to pārstāda lielākā podā.

Pelargonijas mēslo mēreni, ne ilgāk par jūliju, lietojot maz slāpekļa.

Ja ziemā pelargonija iztiek bez miera perioda, to atkārtoti pārstāda marta sākumā. Tāda ir smaržīgā pelargonija, kurai nav tik skaisti ziedi kā lielziedu pelargonijai, toties pēc citrona smaržojošās lapiņas spēj remdēt ausu sāpes.

Nepiemērota temperatūra telpā, par maz gaisa vai par daudz mitruma – tie ir iemesli lapu dzeltēšanai.

Nav komentāru:

Nodrošina Blogger.